De 5 zintuigen

Proeven, ruiken, horen, voelen en zien

De bieren van FLORES nemen u mee op reis door Limburg, de parels zijn gevonden in het Nederlandse en Belgische gedeelte van de provincie. Elke brouwer zet zijn eigen ideeën op tafel, zijn creatie mag jij komen ervaren. Elk element laat jou genieten.

Naast het jou laten ervaren van verschillende bieren, maken wij ook onze eigen bieren. Wij mengen verschillende ingrediënten en proeven, ruiken, horen, voelen en zien het resultaat. Deze bieren bieden wij ook aan in de huiskamer.

Het unieke van onze nano brouwerij is dat we groepen, vrienden en vrijgezellenfeesten een workshop brouwen faciliteren. Zo krijgt u de volledige vrijheid om uw eigen bier te browuwen in onze ketels. Natuurlijk word de brouwworkshop begeleidt zodat het resultaat een heerlijk zelf gebrouwen bier is. Deze workshop kunt u aanvullen met verschillende soorten arrangementen.  Voor meer informatie download onze brochure Klik hier.

Proeven

Bij het proeven van bier kom je verschillende smaken tegen; zuur, zoet, zout, bitter en umami (hartigheid). De brouwer voegt water, mout, hop en gist toe in zijn brouwketel. Elk ingrediënt geeft zijn eigen smaak af. De juiste balans geeft de proever een reis door de creatie van bier.

Ruiken

De geur van het bier verraadt de smaak sensatie die je gaat beleven bij het proeven. Je ruikt het verhaal dat de brouwer jou wil vertellen. Je kunt de geur van kruiden, bloemen, vruchten en fruit ervaren.

Horen

In het bier hoor je de schuimbellen uit elkaar spatten. In de huiskamer komen de geluiden van de dag samen. Vrienden die komen borrelen, familie die “het dagje uit” komt afsluiten en de levensgenieter die geniet van de atmosfeer.

Voelen

De structuur van bier kun je voelen. Is het stroperig of juist heel vloeibaar? De stevigheid van het schuim verraadt de sensatie die je gaat beleven. Probeer het maar eens!

Zien

Naast horen kan je ook zien wat er in de huiskamer gebeurd, een lach of een klap op de schouders bij een goed verhaal. Dit laat de samenhorigheid van de gasten zien. In het bier kun je ook zien, je ziet de kleur en verwacht een bepaalde smaak. Maar laat je verrassen, sommige brouwers willen de bierdrinker laten verbazen.