Brouwworkshop

FLORES nano brewery biedt jou de kans om je eigen bier te brouwen onder begeleiding van een enthousiaste thuisbrouwer. Om deze dag onvergetelijk te maken, zorgen wij ervoor dat wij bij u thuis de workshop aanbieden. Hierdoor hoeft u nergens naar toe te gaan en laten wij u zien hoe leuk en gezellig het is om met uw vrienden bier te brouwen.

Vooraf de brouwdag heeft u een keuze gemaakt uit 4 verschillende bierstijlen. Dit zijn de traditionele bierstijlen die al van oudsher worden gehanteerd. De legende gaat als volgens: enkel, dubbel, tripel en quadruple zijn de bierstijlen. De enkel is een eenvoudig alledaags bier, door extra ingrediënten te gebruiken wordt het bier voller van smaak en met meer alcohol. Enkel en tripel zijn standaard blond bieren die een  bitter en kruidig karakter hebben. Dubbel en quadruple zijn standaard donker bieren die een zoeter en voller karakter hebben.

De workshop bier brouwen op locatie kost €250,- per dag, hierin zit het volgende in opgenomen:

Mout + hop + gist

60 bierflessen

60 kroonkurken

60 suikerzakjes

1 kroonkurk apparaat

1 gistvat + waterslot

8 uur begeleiding van een enthousiaste thuisbrouwer

brouwboekje

Alle benodigdheden voor deze dag!

Brouwdag

Het brouwproces bestaat uit 8 stappen, elke stap wordt uitgelegd in de volgende hoofdstukken. Om een overzicht te hebben van de brouwdag, is er een tijdlijn met richttijden van elke stap. Het gehele proces duurt 6 uur, inclusief opbouwen en afbreken zijn we 8 uur bezig.

Tijdlijn: